Hemma!

Igår kom jag hem efter en lång resa! Flög till Köpenhamn i 8 timmar och tog sedan tåget upp till Växjö. Där väntade pappa, timme och massa kompisar! 


Jag spenderade min första dag med att vara med familjen och vänner. På tisdagen jobbade jag. Även om USA var en jättebra upplevelse och jag fick massa underbara minnen så känns det så sjukt bra att vara hemma. Det är ändå som de säger: borta bra men hemma är verkligen BÄST.


Washington D.C.

Igår (fredag) åkte jag till Washington och resten av dagen spenderade jag genom att bada i poolen, äta mat och glass, möte och hänga med andra sköna utbytesstudenter.

Idag var vi på sightseeing. 

White house


World war 2 monument.

Vietnam war monument.

The reflective Pool och Washington monument.

Lincoln monument.

Efteråt åkte vi till ett malm för att shoppa. Vi fick inte se Georgetown som tänkt pga någon väg va avstängd för bussar.

Imon kommer vi ha ett möte och sen tar jag flyget hem mot Köpenhamn! Landar på måndag morgon och kommer sedan ta tåget upp till Växjö station. Vi ses snart!


Chicago

Vi anlände på onsdagen till Jeromes och Maotzis hus. På torsdagen åkte vi till downtown och åkte upp i the Hankok building samt shoppade. 
Reflektion i chicagobönan.

På fredagen va vi på ett köpcentrum och kollade igenom the suburns där Jerome bor. Mer shopping. 

Lördagen åkte vi till en park som hade elks (typ små älgar).

Du kan se dem om du kollar noggrant.

På eftermiddagen skjutsade vi mamma och mormor till flygplatsen och de åkte hem.

Söndagen var vi på en båt. Jeromes kompis har en båt i lake Michigan så vi fick se hela downtown från vattnet.
Måndagen jobbade Jerome och Maotze så jag cyklade till en bokaffär och hängde där mesta delen av dagen. På kvällen åkte jag och Jerome och bowlade.

Tisdagen va jag och Jerome uppe i Wisconsin i Devils lake state park och klättrade i klippor.Vi badade, åt pizza och hade det trevligt.

Onsdagen var vi på six flags. Ett väldigt stort nöjesfält.
Torsdags var vi på Museum of science and industry. Riktigt coolt! Särskilt vetenskapsdelen! De hade en tornado, kemiexperiment, nummer i naturen, osv.


Otroligt rolig vecka i Chicago!

På fredagen flög jag från Chicago till Washington DC för year end camp!